Sila ambil perhatian jika anda telah mengamalkan habbatus sauda samada dalam bentuk minyak,pati,kapsul atau bijian asalnya. Sifat pada Habbatus sauda berpotensi meninggalkan kesan sangat dashyat.

Awas!

Pesan kepada seluruh ahli keluarga. Jangan amalkan Habbatus sauda jika anda masih belum sedar akan kesan yang telah kerap terjadi. Habbatus sauda telah dilihat dalam beberapa kes seperti di bawah:

“Kebaikan habbatus sauda yang ramai tidak tahu”

1# MEMBUNUH NAFSU MAKAN BERLEBIHAN

Bila kita sudah mula istiqomah, perasaan sekejap – sekejap ‘lapar’ akan beransur hilang. Ajaibnya kurang lapar,tetapi bertambah cergas dan segar!

Nah, Ibu Menyusukan Anak jangan kata Admin tak payung berita baik ini.

Kiranya gejala makan merapu ni makin berkurangan bila badan sudah menerima zat baik baik. Bonus sangat, hilang lesu, dapat khasiat serentak ibu dan bayi. Siapa tak nak maintain badan walau menyusukan anak kan.

2# HABBATUSSAUDA MENURUNKAN KADAR KOLESTEROL TIDAK BAIK

Badan manusia memerlukan lemak baik dan tindakbalas ‘best’ yang masih ramai tidak tahu. Ia menghambat kolesterol jahat dalam badan kita. Zaman sekarang, Perkataan Kolesterol Jahat selalu menjadi punca timbunan penyakit terutama penyakit jantung.

Dapatkan Faedah terhadap diri kita, amal sedikit lemak baik dari sumber seperti Habbatus Sauda. Amalkan senaman berkala dan pemakanan sihat. Make your life awesome!

3# HABBATUS SAUDA MENJADIKAN BADAN BERASA LEBIH ‘RINGAN’

Bukan nombor tertera pada alat penimbang jadi seringan kapas.Tetapi bila bangun pagi tiada isu sembelit di tandas,setiap hari ‘membuang dengan lancar’ , sendawa dan buang angin pun sangat selesa. Selamat tinggal perut kembong dan buncit. Rupanya ubah sedikit diet makanan kita, memberi kesan besar terhadap Keselesaan Badan.

4# HABBATUS SAUDA PUNCA SAYA JARANG DIGIGIT NYAMUK.

Eh biar betul? Cuba lumur Habbatus sauda pada badan kita yang terdedah. InshaAllah bila ke hutan ber camping , balik kampung dah tak risau. Serangga pun pening terkulai  kalau landing atas kulit kita.

Saya suka!

Saya suka!

Saya suka!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *