“Fakta bagi anda Si Penggeli Lipas,wajib ambil tahu”

Fakta Lipas yang anda semua jarang – jarang diberitahu atau ambil tahu. Admin pun baru tahu ketika bercuti di Chalet. Pengurus kebersihan di sana adalah senior bahagian pest control sebelum berkidmat sini. Dikongsikan kepada anak kami,
Sambil Admin ‘Tadah Telinga’.

  •  Lipas boleh tahan nafas selama 45 minit. Jadi jangan sangka semburan racun serangga bermaksud lipas akan mati dengan mudah.
  • Lipas boleh tahan hidup dengan tidak makan selama 40 hari berturut-turut. Sebab itu dia rileks bersembunyi walau tiada makanan berhari lamanya.
  • Walau hanya sekali sahaja lipas mengawan. (Dia boleh bertelur sepanjang hayatnya. Sekali bertelur paling sedikit +/-20 ekor anak lipas.
  • Lipas mengawan menghadap wajah songsang sesama mereka.Hanya ‘pembiakan’ mereka sahaja bertemu.
  • Semakin gelap warna lipas bermaksud semakin tua menghampiri hujung kitaran hayat lipas. Lipas muda warnanya cerah.

Mujurlah di Kilang PHS Exclusive kami sangat menitikberatkan kebersihan dan sistem pengawalan serangga secara berkesan. Ada pengguna membeli sesuatu produk kerana mengejar harga murah tanpa menilai keseluruhan kualiti yang dihidang. Kualiti Habbatus Sauda di bawah Jenama PHS Exclusive hanya menggunakan bijian dari gred bahan mentah terpilih dan segar, ketelitian diproses bagi mengekalkan nutrisi paling tinggi, pembungkusan rapi dan mantap, reka bentuk dan brand imej setaraf antarabangsa, melalui saringan ujian makmal yang lengkap bebas mikrob dan yis, bebas unsur logam berat, bebas residue pestisid.

Kebersihan persekitaran kilang memproses (pest control supaya serangga tidak berkeliaran dan menjadi bahan sesat dalam bahan mentah), kebersihan mesin,dan etika pemakaian yang lengkap ketika kerja memproses minyak habbatussauda. Pengetahuan dan minat mendalam tentang Habbatus sauda sehingga melihat sendiri ladangnya dan memastikan sumbernya dari ladang muslim.

Menerima bekalan bijian hanya yang telah dibersihkan dua kali sebelum dibungkus rapi dan dihantar ke Malaysia. Mesin memproses bukan dari bahan berkarat supaya tiada hablur besi karat ke dalam minyak.Kosnya tinggi tetapi penting bagi memastikan keselamatan pengguna.

Anda perlu bijak membeli harga sepadan kualiti yang anda amal tanpa sebarang was-was. Anda bimbang dan geli Lipas?
Pati Habbatus Sauda kami didatangkan bersama pakej bebas isu lipas.

Telus & Premium kepada pengguna. Terima kasih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *